Maatwerk begeleiding

Hersenwerk voor Honden

Oorspronkelijk zijn honden gefokt met een gebruiksdoel. Ze werden onder andere ingezet voor de jacht of bewaking van erf of vee. Tegenwoordig hebben weinig honden nog een taak en zijn het vooral gezelschapsdieren geworden.

Dat honden voldoende beweging nodig hebben weten we ondertussen wel. Dat honden mentaal ook graag uitgedaagd willen worden is minder bekend. Een goede balans tussen mentale en fysieke inspanning is essentieel voor het welzijn van een hond.

Wist je dat een half uur hersenwerken met je hond gelijk staat als een uur intensief wandelen?

Maatwerk begeleiding - hersenwerk - andersenmeer.nl
step

Wat bereik je met hersenwerk?

 • Het stimuleert het denkvermogen van de hond
 • Onzekere honden krijgen er meer zelfvertrouwen door
 • Hersenwerk biedt ondersteuning bij gedragsproblemen 
 • Geblesseerde honden toch voldoening en een taak te kunnen geven
 • Het versterkt de band tussen baas en hond
 • Het maakt overprikkelde honden rustiger
 • Het helpt oudere honden geestelijk fit te blijven
 • Het helpt honden te leren focussen
 • Het geeft afleiding in spannende situaties
 • Het geeft inzicht in het gedrag van de hond
 • Het helpt puberhonden te leren focussen

Samenwerken

Anders & Meer wil graag op een plezierige manier bezig zijn met honden. Geen slaafse gehoorzaamheid maar leuke en leerzame activiteiten aanbieden die een positief effect hebben op het welbevinden van de hond.

Naast de noodzakelijke basis opvoeding is bezig zijn met je hond op een leuke speelse manier een ideale bezigheid om jullie band te versterken, zijn leervermogen te verbeteren, hem fysiek en mentaal uit te dagen en zijn vertrouwen te vergroten.

Een gelukkige hond is in balans en gemakkelijker in omgang.

Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn, vaak kun je van hele simpele bezigheden al een superleuke uitdaging maken.

Hoe je dit doet? Bijvoorbeeld door samen met je hond denkspelletjes te gaan doen, het zogenaamde hersenwerk voor honden. Dit kan op veel manieren en iedere hond heeft hier weer zijn eigen voorkeuren in. Waar je goed rekening mee moet houden is dit eenvoudig op te gaan bouwen. Ook hier is iedere hond weer uniek en zal je hem stapsgewijs kennis moeten laten maken met de verschillende materialen en moeilijkheidsgraad. Begin je te snel met te moeilijke opdrachten die in onze ogen simpel lijken dan is de kans groot dat de hond gefrustreerd raakt en het helemaal niet leuk meer zal gaan vinden.

Het gaat hierbij niet om een doel te bereiken of het steeds moeilijker te maken het gaat om de bezigheid op zich dàt is waar het bij hersenwerk om gaat.

 

 

 

Maatwerk Begeleiding - snuffelmat - andersenmeer.nl

Heb je interesse in maatwerk begeleiding? neem dan zeker even contact met me op.

Privéles Hersenwerk

Wil je weten welke denkspellen er het beste geschikt zijn voor je hond, op welke materialen hij wel of niet goed reageert, wanneer je kunt zien of het hem teveel wordt, hij moe of gestressd begint te worden, hoe je spelletjes opbouwt en het leuk en afwisselend houdt?

Tijdens een privéles aan huis begeleid ik jou hierbij wanneer je samen met je hond op ontdekking gaat. Ik leer je de signalen van je hond te begrijpen, ik leer je hoe je het het beste aan kunt pakken zonder je hond te frustreren en het vooral leuk houdt.

Wij zijn geneigd al snel te grote stappen te willen zetten en te denken dat de hond het wel begrijpt. Het zal je verbazen dat een hond de wereld toch echt anders ervaart en een voor ons simpele opdracht voor de hond toch echt te veel van het goede kan zijn.

aan het einde van de les heb je een goed beeld gekregen, weet je dat je geen dure spellen hoeft aan te schaffen maar gewoon alledaagse artikelen van een handdoek tot een wasmand vol met wc rollen een fleece snuffelkleed en oude kleding.

Nieuwsgierig geworden?

Geef je snel op voor een privéles en ik ga je het allemaal laten ervaren!

Ik ben gediplomeerd begeleider Hersenwerk voor Honden.

Contactgegevens

Anders & Meer
Judith Köhler
Telefoon 06 222 33 476
Email info@anders-en-meer.nl

KvK 57883505

Aangesloten bij

anders-en-meer.nl | aangesloten bij Dibevo