Over mij

Hallo, ik ben Judith Köhler

Geboren in Haarlem en ondertussen alweer 18 jaar woonachtig in het prachtige Noord-Brabant. Dat de stad niks voor mij was, werd al heel snel duidelijk. Het liefst woonde ik op een boerderij en zat ik 24 uur per dag tussen de dieren.  Als klein meisje riep ik al dat ik met dieren wilde werken en dat geschiedde... al ging dat soms met een paar omzwervingen hier en daar.

Van Land- en Tuinbouwschool naar MTS, Vrijwilliger bij een dierenasiel, Diverse banen, Verkoopmedewerker Dierenspeciaalzaak en vervolgens een vaste baan bij een groot dierenasiel in Amsterdam. Verhuizen naar Brabant, wederom diverse vrijwillige activiteiten tussen de dieren dit keer bij ZOO Antwerpen en een paar asielen in de omgeving. Geen baan met dieren, wel een bij een beveiligingsbedrijf en vervolgens de Politie. Erg afwisselend en uitdagend, maar niet waar mijn hart lag. Dus toen wist ik het zeker; ik ga alsnog mijn passie volgen en met mijn geliefde dieren werken.  Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en ben ik nog altijd gelukkig met mijn besluit. Doen wat ik het allerliefste doe, op een plek waar ik me het meest gelukkig voel...tussen de dieren!

Anders en Meer ukkie
Anders en Meer - home header

Ik heb diploma's Dierenverzorging, vakbekwaamheid Honden- en Kattenbesluit en volgde beide opleidingen tot Erkend Hondenuitlaatservice en HUS + aan de Martin Gaus Academie te Lelystad. Ook volgde ik tot voor kort een opleiding tot Hondengedragstherapeut, al is de ervaring en kennis die ik daar op deed vooral 'extra', ik zal me daarin niet specialiseren, maar het is wel handig dat ik de kennis heb opgedaan.

Ik ben tevens gediplomeerd begeleider Hersenwerk voor Honden volgens de visie van www.hersenwerkvoorhonden.nl

Onlangs heb ik een module Kattengedrag aan de Tinley Academie gevolgd en staan er nog een aantal interessante studies op de planning in 2018.

Dat ik er mijn eigen ideeën op na hou en misschien ook een tikkeltje eigenwijs ben, zorgt ervoor dat ik graag mijn eigen weg ga en ik vooral mijn gevoel en gezond verstand volg naast mijn opgedane studies.  Mede daardoor krijg ik dingen met dieren voor elkaar die dan misschien niet in een boekje staan, maar wel degelijk werken. En daar gaat het uiteindelijk om.

Wanneer je je echt openstelt en de tijd neemt om bijvoorbeeld een baasje met zijn of haar hond te leren kennen zie je dat deze altijd uniek zijn en het niet altijd is zoals het op het eerste gezicht lijkt.

Misschien komt het doordat ik me altijd al sterk aangetrokken voelde tot alle dieren, ik er gerust heel de dag bij kon zitten. Kijken, knuffelen, verzorgen, ik was er altijd wel mee bezig. Mijn ouders hoefde nooit bang te zijn wanneer er weer een dier bijkwam de zorg al snel bij hun terecht zou komen, mij verveelde het nooit ik ging maar door en pakte die zorg altijd heel serieus aan!

Mijn passie en liefde beperkt zich niet alleen tot honden, ik ben een alround dierengek en kan er geen genoeg van krijgen, ze zijn allemaal welkom!

faithkop

Heb je een huisdier en heb je hulp nodig bij de verzorging ervan?
Bij mij is je huisdier zéker in goede handen.

Lees meer over wat ik voor je kan betekenen, via de knoppen hieronder.

Anders & Meer Huisdierzorg (2)
14480516_1206251786103580_6430205875980539477_o
IMG_5517
IMG_4479

Contactgegevens

Anders & Meer
Judith Köhler
Telefoon 06 222 33 476
Email info@anders-en-meer.nl

KvK 57883505

Aangesloten bij

anders-en-meer.nl | aangesloten bij Dibevo